„Chceme, aby se Gourmet festival opakoval každoročně a přispěl tak ke gastronomické osvětě široké veřejnosti. Proto program přeneseme přímo na ulici,“ vysvětluje cíl projektu jeden z organizátorů David Burian. Radost z gastronomického festivalu má i náměstkyně primátora Ivana Popelová, která převzala nad festivalem záštitu: „Město vítá aktivity směřující ke zvyšování kvality gastronomie v Českých Budějovicích.“ Jako dobrý směr pro rozvoj turistického ruchu v našem městě pak festival vidí i představitelé komise pro cestovní ruch.
„Na festival přijedou předvést své umění šéfkuchaři z celé Evropy. Všichni mají zkušenosti z restaurací oceněných michelinskou hvězdou. V zastřešené restauraci přímo na ulici budou návštěvníci sledovat kuchaře přímo při práci, ale za rozumnou cenu budou moci ochutnat jejich výtvory,“ přiblížil jedno z lákadel programu festivalu druhý z bratrů Robert Burian s tím, že hosté budou moci ochutnat vždy některý z chodů, který budou šéfkuchaři připravovat také v rámci večerního degustačního programu Chef’s Menu přímo v restauraci Vin de Café.
Nepůjde však jen o ochutnávku pokrmů, ale je přichystána také široká nabídka delikates, pochutin, vín, piva, míchaných koktejlů a dalších gastronomických produktů. „V tržnici evropských a českých delikates představí dodavatelé produkty z Čech, Francie, Rakouska, Itálie, Belgie, mimo jiné sýry, šunky, uzeniny a další delikatesy. Vedle ochutnávek bude možno si tyto produkty také zakoupit,“ doplňuje další část programu David Burian.
Celodenní program zpříjemní živé kapely různých žánrů a o moderování se postarají Luboš Voráček a Ivan Vodochodský.