comprar tarjeta de crédito happy nexium €35.01

49 let, policista, ředitel územního odboru České Budějovice

Policistou je od roku 1993. Vystudoval Střední průmyslovou školu strojní a elektrotechnickou v Českých Budějovicích (1991) a poté i Policejní akademii ČR (2001 bakalářský stupeň, 2010 magisterský stupeň). Na Právnické fakultě Západočeské univerzity získal doktorský titul (2007). Dále absolvoval obor Bezpečnostní management Na Institutu forenzních, bezpečnostních studií a managementu v Praze (2022).

U policie postupně působil ve funkcích zástupce vedoucího odboru Služby kriminální policie a vyšetřování na Správě Jihočeského kraje (2005), zástupce okresního ředitele v Českých Budějovicích (2007), vedoucího Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Český Krumlov (2009), vedoucího Územního odboru Český Krumlov (2010). Od roku 2012 až dosud je vedoucím Územního odboru České Budějovice.

Věnoval se také pedagogické činnosti na Bankovním institutu v Praze (2005-2008, úvod do trestního práva), na Jihočeské univerzitě (2007-2010, kriminologie) a Střední škol podnikání v Českých Budějovicích (2014-2016, kriminologie).

Je ženatý, mezi jeho zájmy patří sport, příroda a literatura.

 

Co máte na Budějovicích rád, jsou podle Vás něčím jedinečné?
Budějovice jsou historické město s prakticky nezměněným starobylým jádrem a s uprostřed jedinečným „hektarovým“ náměstím. Leží na soutoku řek Vltavy a Malše,  jsou městem s množstvím udržovaných parků plných stromů a zeleně, a celé jsou zasazeny v kotlině obklopené lesy, rybníky a nádhernou přírodou. Město není zničeno průmyslem a ten stávající je více méně tradiční, reprezentovaný zejména značkami Budvar, Samson, Koh-i-noor Hardtmuth a Bosch. Život v našem městě považuji za poměrně bezpečný. Jako aktivní rekreační sportovec mám radost ze stále se rozšiřujících  cyklostezek a jako fanoušek sportu oceňuji, že se zde na nejvyšší úrovni hrají zejména fotbal, hokej a volejbal, přičemž nelze opomenout i florbal, gymnastiku, bojové sporty atd. Zkrátka v Budějovicích má každý možnost najít si to „své“.

Co byste si nejvíc přál v Budějovicích změnit?
Budějovice asi nejvíce trápí doprava, a to zejména v ranní a odpolední špičce, což pociťují nejenom cestující MHD, ale i řidiči ostatních vozidel. Zda této situaci v úplném centru města pomůže budovaný obchvat, si nejsem zcela jistý. Možná by pomohlo vytvořit volné pruhy pro MHD a více se přiklonit k alternativnímu způsobu dopravy a tento podporovat. Měli bychom zvážit případné kroky vedoucí ke snížení dopravy v centru města, a to možná i za cenu nepopulárního zvýšení parkovného pro nerezidenty, což by je mohlo přimět k využívání odstavných parkovišť na okraji města. Stejně tak bychom měli vnést nějaký řád do používání sdílených kol a koloběžek, zejména jejich chaotického odkládání (parkování). Pozornost si zaslouží i mateřské, základní a střední školy a nedostatečný počet míst v nich. A určitě si ve větší míře zaslouží pozornost a podporu i sportování a volnočasové aktivity dětí a mládeže neregistrovaných v klubech.

Proč jste se rozhodl kandidovat za HOPB?
Možnost kandidovat vnímám jako ocenění mojí dosavadní práce, možnost poznat chod nové organizace, výzvu a novou zkušenost. Pokud chceme něčeho dosáhnout či něco změnit, rozhodně toho nedosáhneme nicneděláním či pouhou kritikou, je nutné se osobně aktivně zapojit a konat. Věřím, že jako dlouholetý policista mohu využít a uplatnit své mnohaleté zkušenosti, jež jsem získal za dobu trvání služebního poměru.

Důvodem, proč jsem se rozhodl kandidovat právě za HOPB,  je již odvedená práce hnutí v minulosti a vize jeho představitelů do budoucna, s níž se v převážné míře ztotožňuji. S některými zástupci hnutí jsem již měl možnost aktivně spolupracovat v minulosti, blíže je tak poznat a vytvořit si tak reálný názor na to, jak hnutí funguje včetně jeho představitelů. Přál bych prostřednictvím HOPB hájit zájmy „občanů z Budějovic“.

Jaká změna za uplynulé čtyři roky Vám udělala největší radost?
V osobním životě mně a manželce udělalo největší radost narození dcery. A co se týče Budějovic, tak je to znatelný posun v budování obchvatu města a směřování města ke kultuře a sportu.

Jak si představujete Budějovice v roce 2030?
Budějovice v roce 2030 si představuji jako klidné, čisté a bezpečné, moderní, rozmanité a turisticky zajímavé město, jehož občané budou hrdí na to, že zde mohou žít. Bude již dokončen obchvat města a vyřešena dopravní situace. Lidé  budou k dopravě využívat kola, koloběžky a jiné nemotorové prostředky, což výrazně přispěje ke zklidnění provozu nejenom v centru města. A podívám-li se na to očima policisty, tak věřím, že dojde i k vyřešení problémů s lidmi bez domova, což také přispěje ke zlepšení situace v oblasti veřejného pořádku.