información sobre tabletas nexium €73.12

Oceňuji odvahu, slušnost a přímé nasazení

Známý vědec, ředitel Biologického centra Akademie věd ČR – profesor Libor Grubhoffer. Když byl rektorem Jihočeské univerzity, nastolil jednoznačně otevřený styl řízení. Vůči veřejnosti i akademické obci – a především vůči studentům, kteří tak pocítili s univerzitou mnohem větší sounáležitost a motivaci k aktivitám i nad rámec studia.

V poslední době jsem si oblíbil atmosféru Českých Budějovic, jež se konečně staly studentským městem, které začalo žít mládím. Jako reprezentanta významné instituce vědy a výzkumu ve městě a v regionu jsem však zklamán z dosavadního malého zájmu politických představitelů města a kraje o problematiku vědeckého výzkumu, vývoje a inovací, jakož i o rozvoj kvalitních studijních programů přírodovědného a technického vzdělávání,“ vysvětluje.

Občany pro Budějovice však podporuje dlouhodobě. Proč?

„Jednoznačně pro slušnost tohoto politického hnutí, pro jeho obětavou práci a přímé nasazení pro občany našeho města, pro odvahu jeho členů postavit se proti křivým praktikám a pletichám některých politických stran. Demokratické volby v demokratické společnosti jsou jedinou svobodnou formou, jak dosáhnout kýženého výsledku demokraticky se chovající vlády; v případě komunálních voleb demokraticky se chovajícího zastupitelstva. S vysokou účastí nás voličů se snižuje pravděpodobnost úspěchu stran, které jsou s demokracií na štíru.“

Co máte na Budějovicích rád?
Líbí se mně jejich poloha na soutoku řek Vltavy a Malše v blízkosti Blanského lesa s  Kletí, líbí se mně historické centrum města a způsob, jakým bylo našimi předky řešeno. V poslední době jsem si oblíbil jeho atmosféru, České Budějovice se konečně stali studentským městem, které začalo žít mládím, je radost si užívat jeho život. Výrazně se zlepšila péče o  budovy v centru i vnějších částech města, péče o zeleň a životní prostředí a jeho ochranu.Co byste na Budějovicích změnil?

Jednoznačně dopravní systém, to je dnes zanedbaný problém většiny měst naší země, ale situace v Českých Budějovicích patří k nejhorší, dlouhodobě zanedbávané řešení obchvatu měst se nám ještě vymstí. Považuji to za fatální selhání našich politiků na celostátní i regionální a komunální úrovni! Nelíbí se mně další nešvary, které netrápí jenom Budějovice, například graffiti a další projevy pokleslého vztahu některých spoluobčanů k hodnotám veřejného prostoru. Jako reprezentanta významné institute vědy a výzkumu ve městě a regionu jsem nespokojen a zklamán z dosavadního malého zájmu politických představitelů města a kraje o problematiku vědeckého výzkumu, vývoje a inovací, jakož i o rozvoj kvalitních studijních programů přírodovědného a technického vzdělávání. To jsou oblasti, jež mají v našem městě a kraji značnou tradici a reputaci, přesto postrádám snahu a vůli komunálních a regionálních politiků po těsné spolupráci s institucemi vědy, výzkumu a univerzitního vzdělávání v našem městě.

Proč podporujete HOPB?
Jednoznačně pro slušnost tohoto politického hnutí, pro jeho obětavou práci a přímé nasazení pro občany našeho města, pro odvahu jeho členů postavit se proti křivým praktikám a pletichám některých tradičních politických stran; občané a jejich potřeby jsou vždy na prvním místě.

Proč by měli lidé chodit k volbám?

Demokratické volby v demokratické společnosti jsou jedinou svobodnou formou jak dosáhnout kýženého výsledku demokraticky se chovající vlády; v případě komunálních voleb demokraticky se chovajícího zastupitelstva. S vysokou účastí nás voličů se snižuje pravděpodobnost úspěchu stran, které jsou s demokracii na štíru.